רשלנות רפואית בישראל
אחת מהתביעות השכיחות בישראל היא תביעת רשלנות רפואית. תביעות מסוג זה מתייחסות למצב שבו צוות רפואי, רופא מטפל, אחיות, עובדים במוסדות רפואיים ואפילו מטפלים ברפואה האלטרנטיבית – פעלו בצורה רשלנית בעת הטיפול, ובכך הביאו לנזקים פיזיים או אפילו נפשיים למטופל.
הגדרתה של רשלנות רפואית
כדי לדעת יותר על רשלנות רפואית בישראל, חשוב להבין כי ההגדרה של רשלנות מסוג זה היא " הקניית שירותים רפואיים ללא נקיטה במידת הזהירות הסבירה המצופה מרופא או מכל מטפל, כאשר כתוצאה מכך נגרם נזק למטופל, שלא קורה אלמלא הגורם המטפל נהג כפי שנהג." רשלנות רפואית יכולה להתרחש ממגוון סיבות ויכולה להוביל לתוצאות קשות מסוגים שונים.
מהם מקרי הרשלנות הרפואית הנפוצים בישראל?
רשלנות רפואית בזמן ההיריון ולידה – רשלנות מסוג זה נפוצה במיוחד, והיא מגיעה לידי ביטוי במגוון דרכים, בין אם מדובר בבחירת לידה שאינה מתאימה, לבין אם מדובר באי הפנייה לבדיקות בזמן ההיריון, ניטור לא נכון של העובר, התעלמות מטענות יולדת, אי אספקת חמצן מספיק ליילוד, אי טיפול בקצב לב שאינו תקין בעובר, ועוד.
רשלנות רפואית בעת ניתוח – בעת ניתוח יכולים להיגרם נזקים שונים למטופל כמו למשל פגיעה בשלפוחית השתן של המנותח או פגיעה באיבר אחר, כמו גם תפירה רשלנית של המטופל, השארת מכשור רפואי בגוף המטופל, וכדומה.
רשלנות רפואית עקב אבחנה לקויה – אבחנה לקויה כמו אי אבחנה של מחלת הפרקינסון, אי אבחנה של מחלת סרטן, ומחלות קשות למיניהן כמו גם אבחנה לקויה בעת הריון ולידה, ומקרים שונים של אבחנות שאינן נכונות, עלולות גם כן להוביל לנזקים חמורים ואפילו למוות.
רשלנות רפואית במתן תרופות שאינן מתאימות – המגמה לתת תרופות לכל מטופל שמתלונן על כאבים ללא ביצוע בדיקות נכונות, עלולה להוביל לרשלנות רפואית לעיתים העמסה של תרופות שאינן מתאימות מובילות לנזקים קשים פיזיים ונפשיים.
רשלנות רפואית עקב הרדמה – הרדמה בזמן ניתוח או אפילו בעת טיפול שיניים שנעשית בצורה לא נכונה עלולה להוביל לשיתוק מוחין, נכות ואפילו למוות. בשל כך מוגשות תביעות רשלנות רפואית אודות הרדמה לקויה.
Comments
Comments are closed.