באילו מקרים מומלצת החלפת שתלי סיליקון בחזה?

החלפת שתלי סיליקון

באילו מקרים מומלצת החלפת שתלי סיליקון בחזה?

הגדלת חזה היא ניתוח פופולרי מאוד. ככל שמספר הנשים שבחזה שלהן יש שתלים עלה, כך גדלה המודעות לצורך להחליף את השתלים בנסיבות המתאימות. בכתבה זו תמצאו מידע מפורט לגבי כל המצבים שבהם נדרשת החלפת שתלי סיליקון.

שינוי אסתטי

ניתוח פלסטי מתבצע תמיד לאחר תכנון מקיף, ולאחר שהכירורג ניהל שיחות עומק עם המנותחת על-מנת להבין היטב את הרצון שלה. לכן, צורת החזה והמידות שלו אחרי ניתוח הגדלת חזה יהיו בהתאם להעדפות האסתטיות של המטופלת. יחד עם זאת בהחלט ייתכן מצב שבו כעבור 3-4 שנים היא תרצה לשנות את הגודל. במקרה כזה החלפת שתלי סיליקון היא הליך פשוט יחסית מפני שכבר יש כיס ייעודי עבורם בחזה. במידת הצורך המנתח גם יעצב את החזה בהתאם לגודל החדש של השתלים.

החלפת שתלי סיליקון עקב בעיה רפואית

הידע הרב שהצטבר בתחום הרפואה האסתטית, ובפרט לגבי הגדלות חזה, שמהוות כאמור אופציה מבוקשת מאוד, מוביל לאחוזי הצלחה גבוהים. גם השתכללות שתלי הסיליקון עם השנים תורמת לכך. מצד שני אי אפשר להבטיח ב-100% שהגוף יקבל את השתלים ולא ידחה אותם. בפרט ישנה תופעה שנקראת התקשות קופסית. הכוונה היא להתפתחותה של רקמה צלקתית קשה סביב השתל, מפני שהגוף לא מקבל אותו. הרקמה הצלקתית מייצרת תחושה לא נעימה, ועלולה אף לגרום לכאב. החלפת השתלים עשויה להעלים את הבעיה, ויש גם נשים שמעדיפות לוותר על החלום של חזה גדול יותר.

התיישנות

שתלי הסיליקון, כולל האיכותיים שבהם, מתיישנים עם השנים. זוהי תופעה בלתי נמנעת, ועל כן גם היא מובילה לצורך לקבל החלטה – האם להשאיר אותם למרות שכבר חלפו שנים רבות, או שמא להחליף אותם. חשוב להדגיש שאין תמימות דעים בקרב הממסד הרפואי: יש הממליצים לבצע החלפת שתלי סיליקון אחרי שחולפות 12-14 שנים מאז הניתוח, ויש גם מי שממליצים לבצע ביקורות תקופתיות אחת לשנה אחרי שעובר עשור – ולהחליט על-פי הנסיבות הספציפיות.

בכל מקרה כדאי לדעת שלפני החלפתם של השתלים יתבצעו בדיקות שונות, ובהן US שד או ממוגרפיה, כדי לוודא כשירות רפואית לעבור את ההליך הכירורגי.

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.